Susipažinkime!
Aš esu Tomas, šefas, kuriam maistas – ne tik darbas, bet ir kūryba, eksperimentai bei emocijos. Noriu pasidalinti savo kulinarine kelione ir tuo, ką kuriu šiandien.
Mano kelias į virtuvę prasidėjo vaikystėje – abu tėvai buvo kulinarai, tad augau stebėdamas, kaip gimsta skoniai. Po studijų turizmo srityje supratau, kad mano tikrasis pašaukimas – maistas. Kai pasakiau tėvui, jog noriu prisijungti prie jo restorano, jis atsakė trumpai: „Gerai, dėkis prijuostę“. Taip ir prasidėjo mano, kaip šefo, kelionė.
Mėgstu eksperimentuoti – mano patiekalai jungia skirtingų virtuvių skonius, tačiau visada išlaikau harmoniją. Man svarbu ne tik ingredientai, bet ir energija, kurią įdedu gamindamas. Kaip japonai sako – shokunin: meistriškumas ir atsidavimas darbui.
Įkvėpimo semiuosi iš kelionių, garsiausių pasaulio šefų ir savo šeimos. Kaip sakė Marco Pierre White: „Maisto gaminimas yra filosofija, o ne tik receptai“. Svarbiausia – ne tik estetiška lėkštė, bet ir emocija, su kuria žmogus palieka restoraną.
Šiuo metu dirbu “Renginių galerijoje” – čia kuriu maistą įvairiems renginiams, vedu edukacijas apie suši, bei ruošiu gardžius sumuštinius išsinešimui. Apie visa tai daugiau sužinosite šioje svetainėje – čia rasite informaciją apie renginius, edukacijas ir mūsų siūlomus skonius.
Malonu jus čia matyti 🙂
Tomas
